Buizerds met personeel, ik dus

Sommige buizerds hebben personeel. Ik dus.
Ik hoorde vanochtendvroeg de twee buizerds vandaag aparte geluiden maken en ik zag ze in de hoek van de wei raar rondspringen op de grond. Ik ben gaan kijken wat er aan de hand was…………het bleek dat ze hun prooi in veiligheid hadden willen brengen, maar hadden laten vallen. Midden in het schrikdraad. ………..niet zo slim. 😉

Het lag er wel veilig, want de kraaien kregen een schok als ze aan de prooi probeerde te komen. Helaas de buizerds zelf ook. 😌Eerst terug naar huis lopen voor plastic handschoenen en om het schrikdraad van de paardenwei uit te zetten.

Terwijl ik daarna bezig ben de prooi los te maken en verderop neer te gooien voor ze, houden de buizers mij strak in de gaten. Zittend op het dichtsbijzijnde paaltje of hoog in de lucht. Maar toch wel ook wel dankbaar, blijkbaar. Want ze kunnen verder met hun ontbijt. Wel handig dit soort personeel in de buurt.